About Ellen

Ellen Schouppe, afgestudeerd als Arbeids- & Organisatiepsychologe, combineert haar loopbaan als carrièrebegeleidster van topsporters bij Bloso met haar activiteit als sportpsychologe.

Haar passie in sportpsychologie komt voort uit haar eigen sportverleden binnen basketbal op hoog niveau. Ze nam de kans te trainen met de allerbesten. Sommigen onder hen sloegen er niet in hun talent volledig tot uiting te laten komen, ondanks het neerzetten van wonderbaarlijke prestaties op de training.

De Droom

Ellen besloot zich daarom in de sportpsychologie te verdiepen. Zo zou ze topsporters begeleiden in het ontplooien van hun talenten.

Vandaag is Ellen als sportpsychologe tewerkgesteld binnen twee nationale teams: Basketbal (Belgian Cats) en Hockey (Red Panthers). Ze werkt nauw samen met de ‘Vlaamse Basketbal Liga’ (VBL) en de ’Vlaamse Ski & Snowboard Federatie’ (VSSF), waarvoor ze binnen de topsportscholen te Leuven en Wilrijk beloftevolle jongeren begeleidt.

Naast deze ervaring, richt Ellen zich ook op de mentale begeleiding van individuele sporters en coaches uit diverse sporttakken zoals voetbal, volleybal, tennis, judo, motorcross, schermen…

Daarenboven kaart Ellen in haar actieve workshops uiteenlopende thema’s aan:

Hoe persoonlijke doelen stellen?

Hoe verhoogt men het zelfvertrouwen?

Hoe effectief communiceren in de sport?

Omgaan met spanning en leren ontspannen

Mentaal herstel bij blessure

Voor meer informatie over haar studies en ervaring kan je hier haar CV raadplegen.